RELAXEAZĂ-TE

Te simți agitat, neliniștit?

RELAXEAZĂ-TE AICI

Psihoterapia individuala

În psihoterapia individuală vei avea parte de întâlniri la care vei participa doar tu și psihoterapeutul, într-un context cald, plin de acceptare, unde totul e confidențial.
Împreună vom explora emoțiile tale, reacțiile la diverse evenimente, comportamentele și gândurile tale, trecutul, amintirile și alte aspecte relevante pentru cine ești tu acum. Vom învăța și vom aplica soluții pentru a crește calitatea vieții tale, acolo unde ceva nu funcționează bine. Vom lucra pentru a te ajuta treptat să devii propriul tău consilier.

Când este recomandată psihoterapia individuală?
Atunci când anumite stări, reacții sau chiar tulburări psihologice ajung să îți încurce activitățile tale de zi cu zi și bunăstarea; atunci când ceva nu mai merge bine și vrei să găsești strategii și instrumente pentru a rezolva acea dificultate. Caută indicii la nivelul emoțiilor, gândurilor, comportamentelor și senzațiilor din corpul tău.

Ce fel probleme tratează psihoterapia individuală?
Această formă de terapie se ocupă cu o paletă extrem de largă de probleme, pornind de la cele mai puțin intense, până la tulburări grave. Câteva exemple sunt depresia, probleme de anxietate, tulburări de personalitate, tulburări alimentare, abuz de substanțe, dependențe, tulburări psihotice, schizofrenie, tulburări sexuale, insomnie sau probleme de somn, stres, dificultăți legate de evenimente majore de viață (divorț, doliu, decizii importante etc.), probleme relaționale sau de familie, probleme legate de locul de muncă, probleme legate de imaginea de sine și multe altele.

Cum procedez și la ce să mă aștept?
Primul pas este să dai un telefon sau să scrii un e-mail pentru a programa prima ședintă. Vom stabili o zi și o oră când sa ne întâlnim, convenabilă pentru amandoi.
În prima ședință îmi vei povesti despre motivele pentru care ai apelat la mine iar eu voi încerca să înțeleg de unde și de ce apar dificultățile tale și ce anume e nevoie să facem pentru a te ajuta. Acest proces, pe care noi îl numim evaluare, poate să se întindă cale de 2 sau 3 ședințe, în funcție de povestea fiecăruia. După această etapă, urmează partea în care îți voi furniza concluziile mele și vei înțelege mai în profunzime modul tău de funcționare și cum anume se poate schimba în mai bine. Mai apoi, te voi învăța diverse strategii care să te ajute să îți atingi scopul pentru care ai venit în terapie, te voi ajuta să îndepărtezi obstacolele care stau în calea sănătății tale mentale și te îngrădesc de la a trăi o viață împlinită. Pe tot parcursul ședințelor eu te voi ghida și te voi susține ca să ajungi acolo unde iți dorești să ajungi. Vom crea o legatura diferită de alte relații pe care tu le ai. Se numește relația terapeutică, o relație în care tu te vei simți în siguranță, acceptat(ă), înțeles(înțeleasă) și sprijinit(ă). Este o relație profesională, dar undeva între confortul unei prietenii și seriozitatea unui mentorat.
Ședințele se desfășoară săptămânal și durează 50-60 de minute.

Pentru o programare, click aici.Colaboratori