Psihoterapia de cuplu

Pentru majoritatea dintre noi este minunat să facem parte dintr-un cuplu. Pentru a funcționa bine, parteneriatul necesită depunerea unui efort de menținere constant. Multe cupluri ajung într-un punct critic, în care unul sau niciunul dintre parteneri nu mai este satisfăcut. Chiar dacă partenerii se iubesc, ceva nu mai merge bine. În această situație este foarte ușor să cadă în jocul învinuirilor și reproșurilor constante. Relația se înrăutățește pe măsură ce se adună tot mai multe conflicte și poate să apară distanța sau răceala. Unele cupluri reușesc să treacă cu bine peste această perioadă și să-și rezolve singure dificultățile, în timp ce altele au nevoie de ajutor de specialitate.
Cu sprijinul terapeutului, ei pot să lucreze la problemele lor specifice și să gestioneze mai eficient conflictele. Mai concret, în funcție de natura problemei, se urmărește îmbunătățirea abilităilor relaționale, a celor de rezolvare de probleme, de comunicare, creșterea introspecției, creșterea frecvenței interacțiunilor pozitive, cultivarea aprecierii reciproce etc.

Cele mai frecvente probleme pentru care cuplurile apelează la terapie sunt dificultățile de comunicare, conflicte frecvente, infidelitate, dificultăți de natură sexuală, neînțelegeri legate de creșterea copiilor, abuz de substanțe, probleme de furie sau comportament agresiv, probleme asociate relațiilor la distanță, separare sau divorț.

Psihoterapia de cuplu nu se adresează doar cuplurilor problematice. Poate fi folosită și pentru a edifica relația, pentru cultivarea unei mai bune înțelegeri a partenerilor și relației, pentru a preveni dificultăți viitoare sau pentru a cizela diverse abilități.

Ședințele se desfășoară atât individual, cât și în cuplu, în funcție de necesitățile terapeutice ale fiecărui cuplu, stabilite după o primă fază de evaluare.

Pentru o programare, click aici.Colaboratori